Mathias Goethals

Mathias Goethals is een gepassioneerde gymnast en performer uit Roeselare. Waar hij op 8-jarige leeftijd nog in de plaatselijke turnclub stond, zag hij op zijn 21ste zijn kans schoon om zijn veelzijdige acrobatisch talent te tonen als top-6 finalist van Belgium’s Got Talent 2018.

Mathias’ vooruitgang ging niet onopgemerkt voorbij. Het turnen maakte al vroeg plaats voor een intensief trainingsagenda voor tumbling in de Topsporthal Vlaanderen. Zijn carrière had een hoge vlucht genomen met de Belgische selectie voor het Wereldkampioenschap Tumbling in Bulgarije in november 2017. Zijn 22ste plaats was een knappe prestatie en smaakte naar meer.

Naast tumbling heeft Mathias zijn technische stuwkracht gebruikt om uit te groeien tot interdisciplinair artiest die zichzelf kundig vaardigheden heeft aangeleerd zoals hand balancing, aerial straps en acrobatische dans. Zijn showgehalte kreeg al binnen twee jaar vorm bij een regionale zomerbar en hij versierde het toppodium van grote namen als Oscar and the Wolf. Mathias is zowel nationaal als internationaal een graag geziene performer en misschien verschijnt hij binnenkort ook op Uw podium.

Performances

Mathias stelt zich flexibel op om samen met u een artistiek project of performance op maat uit te werken die binnen uw concept en of budget past.

Hand balancing

duur: 4 tot 8 minuten

“Hand balancing is iets dat ik mijzelf ook heb aangeleerd. Ik startte met het oefenen van bepaalde elementen en ik merkte op dat ik heel snel leer. Bij mijn meeste optredens is hand balancing altijd wel een onderdeel van de act. De bewegingen zijn fascinerend om naar te kijken en het geeft de act altijd een extra touch. Deze act is gemakkelijk te brengen op een kleiner podium in tegenstelling tot de aerial act waarvoor een ruim podium vereist is.”

Aerial straps

duur: 4 tot 6 minuten

“Tijdens de zomer van 2016 had ik mijn eerste ervaring met aerial straps. Het was opmerkelijk dat ik niet enkel een nieuwe passie ontdekte maar mijn droom om te kunnen vliegen als klein jongetje werd ook realiteit. Straps is iets dat ik mijzelf heb aangeleerd en ik leer elke dag nog steeds bij. Intussen heb ik nu al opgetreden op verschillende evenementen en heb ik deelgenomen aan Belgium’s Got Talent met aerial straps waar ik in de top 6 eindigde.” ​

Hosting

duur: afhankelijk van het evenement

“Ik ben altijd heel erg enthousiast wanneer hosting en theater een deel uitmaakt van een bepaalde opdracht. Ik vind het fascinerend om in een bepaald personage te kruipen en om aan het publiek deze energie over te brengen. Ik probeer altijd om die ene persoon te zijn die uniek is en die bij blijft bij het publiek.”